Tips

Før / etter: Slå sammen to servicerom for å skape en moderne og lys leilighet

Før / etter: Slå sammen to servicerom for å skape en moderne og lys leilighet

I øverste etasje i parisiske bygninger er det ofte flere gode, små og falleferdige rom. I Ménilmontant-distriktet hadde en eier ideen om å kombinere to av dem til å danne en vakker loftsleilighet: et stort prosjekt som han betrodde arkitekten Gali Sulukjian for å utvikle denne nye overflate og revurdere ordningen med mellomrom. Nøkkelen er en moderne leilighet med en stor stue og mye lagringsplass! Etter å ha slått ned flere partisjoner, opprettet et nytt kjøkken og fjernet visse elementer fra den eksisterende arkitekturen, visste Gali Sulukjian hvordan han kunne puste nytt liv i denne to-roms loftleiligheten, som har blitt så funksjonell som den er varm! overflaten : 29 m² budsjett : € 35 000 ekskl.

Legg alt flatt


før : De to servicerommene er ikke blitt renovert på flere år. Isolasjonen må gjennomgås fra topp til bunn (vegg og vinduer), parketten må slipes og forglases og lagringsplassen tas om på nytt. For å slå sammen de to rommene, må partisjonen som skiller dem fjernes; tilgang og forskjellige mellomrom (stue, kjøkken, soverom og bad) vil bli fullstendig omorganisert.

etter : Mangelen av små rom har forsvunnet til fordel for en stor lys stue og et hovedsoverom. Flere skillevegger ble slått ned, slik at lys kunne passere gjennom leiligheten på begge sider. De små skapene under vinduene, upraktiske, har gitt vei til et vakkert bibliotek som gir et koselig preg på dekorasjonen.

Et åpent, moderne og lyst kjøkken


før : Kjøkkenet ligger i et lukket, bittesmå og falleferdig rom, som forhindrer at lys kommer inn i stuen. Tapet av plass er betydelig, og kjøkkenet tilbyr liten lagringsplass: helheten må utformes om fra A til Å!
etter : Gali Sulukjian valgte å fjerne skilleveggen som skilte stuen fra kjøkkenet. Sistnevnte er nå åpen mot en fin spiseplass sammensatt av et Tulip-bord (Knoll) og Eames seter (Vitra). Installert på en skrånende overflate ble kjøkkenmøblene bevisst valgt i hvite toner for å diffuse utelyset så mye som mulig, som nå krysser leiligheten på begge sider. Credenza (Patricia Urquiola) og benkeplaten i massiv eik balanserer den raffinerte stilen på møblene, mens de husker de brune tonene i det gamle parkettgulvet.

Fokuser på lagring, praktisk og diskret



før : De to stuepikenes rom tilbyr bare noen få oppbevaringsmuligheter: deres plassering under takene forhindrer montering av et skap eller høye møbler. Det ble derfor laget en rad med skap på basen, men disse er nå foreldet og utilstrekkelige til å lagre alle eierens personlige eiendeler. etter : Det er funnet en diskret og effektiv løsning for å skape lagringsplasser uten å komme inn på gulvflaten. Et usynlig omkledningsrom installert på et banesystem og fullstendig nestet i et skrånende rom, virker som med magi når du drar i håndtaket. Et genialt lagringssystem som også er helt usynlig! Gali Sulukjian, arkitekt DPLG www.galisulukjian.com