Informasjon

Før / etter: En innvendig baldakin å skille uten å dele opp!

Før / etter: En innvendig baldakin å skille uten å dele opp!

Kalesjen har vinden i seilene! Tidligere ment for kunstnerverksteder, investerer det nå vårt interiør. Ideell for å øke romfølelsen, etablere en form for kommunikasjon mellom to rom i en bolig eller få inn naturlig lys, forfører kalesjen oss med sin atypiske sjarm. Interiørdesigneren Estelle Griffe var ansvarlig for å gjøre et soverom og badet mer funksjonelt, og forestilte seg en glasspartisjon bestående av forskjellige paneler mellom de to rommene for å gi lys og volum til de to mellomrommene. Vi åpner dørene for denne store renoveringen. budsjett : 20 000 euro område : 17 m²

Slå sammen de to mellomrommene takket være opprettelsen av et glasstak


før: Ved opprinnelsen til prosjektet to uavhengige rom: et soverom på 13 m², fullt av sjarm og potensial, og et bad, mørkt og gammeldags, på bare 3 m². For å oppfylle de veldig presise spesifikasjonene til eierne som ønsket å lage et uavhengig toalett og optimalisere mellomrommene og lyset i disse to områdene, valgte Estelle Griffe et innvendig glasstak. Målet? Slå sammen disse to rommene for å gi ny raushet til plassen ved å erstatte partisjonen med et arkitektonisk element som vil bringe stil og perspektiv til dette soverommet fullt av karakter.

Optimalisering av mellomrom og lys


etter: For å oppnå det resultatet vi kjenner i dag, måtte arkitekten revurdere ordningen til de to rommene. For å ventilere plassen og dermed effektivisere sirkulasjonen, valgte Estelle Griffe å flytte lagringsplassen mot det indre av rommet og installere et 2 m² garderobe i den gamle nisjen til sengen. Dette estetiske valget gjorde det mulig å lage, i korridoren, et dypt skap som i dag rommer strøkene og et lite vaskerom. For større komfort har veggen mellom soverommet og badet blitt forskjøvet med omtrent ti centimeter. Det har blitt omgjort til et pent glasstak med perlerefleksjoner. Dette gir et virkelig dekorativt preg på rommet og forstørrer badet som er smalere ved forskyvningen av skilleveggen. Som et resultat deler nå soverommet og badet rikelig med naturlig lys. For å dekke etterspørselen fra kunder som ønsket et uavhengig toalett, opprettet arkitekten også en dør under gardin for direkte tilgang til toalettet. På samme måte er det boret et lite takvindu mellom toalettet og badet for å bringe naturlig lys inn på toalettet. Modernisert med lyse farger og et nøkternt og raffinert arrangement, er badet i dag et intimt rom som bidrar til avslapning.
Estelle Griffe, interiørarkitekt